Flystyrt ved Store Heddinge sygehus 1944

NB !!!

Arkivet respekterer den nye databeskyttelseslov, gældende regler for offentliggørelse af billeder samt ophavsretsloven.

- se behandling af persondata.

Store Heddinge sygehus den 13. maj 1944, den dag skete der noget, som kunne have fået alvorlige følger. Det var den dag, da den amerikanske B17-Bomber faldt ned i sygehuset. Efter et bombetogt tidligt på dagen blev maskinen beskudt af tyske jagere og brød i brand, den ene vinge blussede, og besætningen valgte at forlade flyet, som de satte på kurs ud over Østersøen, fordi man vel regnede med, at vingen ville falde af. Men ilden gik ud, og maskinen nåede op til Stevns, hvor den løb tør for brændstof.

Den cirklede nogle gange over byen med kun tre motorer i gang, få øjeblikke senere faldt den ned på Kappelkærs marker og fortsatte mod sygehuset, som blev ramt, og en fløj blev voldsomt beskadiget. Ved et mirakel kom ingen personer til skade, og der udbrød ikke brand, men sikke en redelighed. Maskinen var splittet i mange stumper, kun halepartiet var helt. Det varede ikke ret længe, før byens drenge var på pletten, og der blev hentet mange ting. Det varede en rum tid, før tyskerne kom, og så var det jo slut med at hente ting.


uddrag fra beretning af Jens Barnholdt  bragt i "Stevns før og nu  2009"


flyverute tilbage fra bombetogt

Besætningen sprang ud i faldskærm over Tyskland - blev fanget og kom i fangelejr på Rügen, efter krigen kom de alle hjem.


Stevns Lokalhistoriske Arkiv

Egestræde 14

4660 Store Heddinge

tlf. 56 50 36 54

adm@stevnslokalarkiv.dk


Åbent:

mandage kl. 15 - 20

onsdage kl. 10 - 12

lukket mellem jul og nytår

Arkivvejviser

find arkiver i Danmark

Du kan også finde lokalarkivet

på Facebook

Vi er stærkt igang med at indskrive lokaliteter og oplevelser i Historisk Atlas, som er en landsdækkende portal. Historisk Atlas indeholder en stor mængde oplysninger om steder og begivenheder, siden er værd at besøge.